You are currently viewing Ministrul de externe al Turciei vine, miercuri, la București

Ministrul de externe al Turciei vine, miercuri, la București

Ambasadorul Republicii Turcia, Ozgur Kivanc Altan, a anunţat, luni, că ministrul de externe turc va sosi, miercuri, într-o vizită la Bucureşti, transmite Agerpres.

Această săptămână este una foarte importantă, pentru că, după o pauză destul de lungă, vom avea vizita ministrului de Externe al Turciei în România. Vor fi discuţii importante cu ministrul de Externe al României. De asemenea, va avea o întâlnire cu premierul şi cu preşedintele Senatului”, a informat Ozgur Kivanc Altan.

Diplomatul turc a vorbit în deschiderea „Forumului Mass-Media Turkiye-România”, unde şi-a exprimat, totodată, speranţa că premierul Marcel Ciolacu va vizita anul acesta Turcia, prilej cu care va putea fi realizat „un pas înainte” în ceea ce priveşte parteneriatul strategic dintre cele două ţări.

Ozgur Kivanc Altan a arătat că relaţiile dintre ţara sa şi România sunt „foarte ample”, incluzând o importantă componentă euro-atlantică.

Relaţiile dintre România şi Turcia sunt, într-adevăr, foarte ample. Ştiţi foarte bine că această relaţie vine de undeva din trecut. După ce România şi-a declarat independenţa, relaţiile cu Turcia au avansat întotdeauna într-un sens pozitiv. De fapt, anul acesta sărbătorim al 90-lea an al Antantei balcanice. Este o relaţie de aliaţi, de vecini, care continuă pe acest drum. (…) Avem relaţii puternice. Pe de-o parte, ambele ţări sunt membre NATO, unde au numeroase colaborări, relaţiile strategice au avansat cum nu au mai fost înainte, desfăşurăm colaborări împreună cu forţele aeriene, protejând spaţiul aerian al României. În ceea ce priveşte securitatea la Marea Neagră, există o ameninţare destul de serioasă pe care încercăm să o ţinem sub control. Am hotărât să facem o operaţiune în colaborare cu România şi Bulgaria”, a spus diplomatul turc.

Editor: I.F.A.