You are currently viewing Bugetul anului 2024, din nou concentrat pe investiții, la Târgoviște

Bugetul anului 2024, din nou concentrat pe investiții, la Târgoviște

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, alături de echipa sa, formată din cei doi viceprimari, Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, dar și de city manager-ul, Gabriel Boriga, a ieșit astăzi, în fața târgoviștenilor, pentru a le prezenta proiectul de buget, pentru anul 2024. Proiectul de hotărâre, probabil cel mai important votat în CL, în fiecare an, va intra în dezbaterea consilierilor locali, vineri dimineață. Și de această dată bugetul va fi axat pe investiții și pe dezvoltare a precizat Cristian Stan, edilul subliniind că și anul acesta, în municipiul Târgoviște se vor implementa proiecte importante, atât pe zona de infrastructură educațională, cât și în infrastructura rutieră și transportul public.

„Și de această dată, capitolul destinat dezvoltării este superior cheltuielilor de funcționare, bugetul fiind axat pe susținerea celor 98 de investiții aflate în derulare în Târgoviște, în diferite stadii.
Sunt avute în vedere proiectele cu finanțare europeană, atât prin Programul Operațional Regional, cât și prin PNRR, proiectele realizate în cadrul PNDL sau prin Compania Națională de Investiții, dar și, într-o mai mică măsură, investițiile din fonduri proprii.
Sunt derulate proiecte în toate domeniile de infrastructură posibile: în reabilitare stradală, transport public, parcuri, în infrastructura socială, infrastructura sportivă și, foarte important, continuăm cel mai mare program de investiții din istoria municipiului în infrastructura educațională: grădinițe, școli, colegii sau licee”, precizează primarul municipiului târgoviște, Cristian Stan. Edilul a mai precizat că, an electoral fiind, este convins că în spațiul public vor fi aruncate multiple acuze și denaturări, însă a dat asigurări că va continua să comunice cu târgoviștenii, pentru ca aceștia să știe exact care este situația reală, la nivelul municipiului.

De asemenea, edilul i-a invitat pe cei care acuză că diverse proiecte nu sunt realizate să vină și cu sursa de finanțare pentru acestea, adăugând că niciunul dintre obiectivele care au primit finanțare până în acest moment prin POR sau din alte surse nu a fost propus de vreun consilier din opoziție.

AUTOR: F.S.