You are currently viewing Klaus Iohannis: coaliția de guvernare trebuie să ia cât mai repede o decizie în privința comasării alegerilor

Klaus Iohannis: coaliția de guvernare trebuie să ia cât mai repede o decizie în privința comasării alegerilor

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, de la Bruxelles, că este foarte greu de gestionat anul acesta cu patru rânduri de alegeri și că soluția ar fi comasarea unora dintre ele, iar coaliția de guvernare ar trebui să ia cât mai repede o decizie în acest sens.

Eu știu că există o discuție în coaliția de guvernare pentru a găsi soluții. Discuția este legitimă, pentru că patru rânduri de alegeri în jumătate de an e foarte, foarte greu de gestionat și atunci ar fi o soluție ca anumite alegeri să fie comasate”, a declarat președintele Iohannis, întrebat care este opinia sa în privința eventualei comasări a alegerilor europarlamentare cu cele locale.

Cum va gestiona coaliția aceste chestiuni, vom vedeea. Nu e treaba președintelui să se implice în negocierile coaliției de guvernare în aceste chestiuni, însă ar fi bine să se ia o decizie cât mai repede”, a adăugat Klaus Iohannis.

Întrebat despre ideea lansată privind o coaliție PSD-PNL pentru următorii 10 ani, care să includă și rotația președintelui, Klaus Iohannis a replicat că „poziția de președinte nu se joacă la masa verde și  cetățenii români snt cei care stabilesc cine va fi președintele României”.

Editor: I.F.A.