You are currently viewing Percheziții DNA la președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu

Percheziții DNA la președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu

Procurorii DNA au efectuat, joi dimineața, 16 percheziții la domiciliul președintelui CJ Prahova Iulian Dumitrescu și la membri ai familiei acestuia.

DNA a anunţat joi 19 percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Prahova într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi fals, săvârşite în perioada 2020 – prezent, de către funcţionari publici în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu.
Au avut loc percheziţii inclusiv în imobilul închiriat Dumitrescu într-un cartier de lux din Capitală, dar şi la locuinţa surorii sale, Angelica Lambrea. Şi la sediul CJ Prahova s-au desfăşurat percheziţii.
Procurorii DNA au făcut percheziții și la Hidro Prahova, compania de apa din județ, subordonata Consiliului Județean.
Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a fost dus la audieri, joi după-amiază, la DNA – structura centrală. De asemenea, sunt audiați de procuori și sora şi cumnatul lui Dumitrescu, în dosarul în care au fost făcute percheziţii inclusiv la locuința lui Dumitrescu, ancheta vizând suspiciuni de luare de mită în legătură cu acordarea unui contract.

Iulian Dumitrescu a reacționat printr-un mesaj postat pe Facebook, în care spune că va pune la dispoziția procurorilor toate informațiile și că nu se va „ascunde în spatele vreunei funcţii politice sau administrative”:

Pun la dispoziţia procurorilor toate informaţiile şi datele de care au nevoie. Colaborez cu instituţiile statului pentru a lămuri cât mai repede această situaţie.

Nu mă voi ascunde în spatele vreunei funcţii politice sau administrative.

În momentul în care se va finaliza această fază a anchetei, voi comunica transparent opiniei publice despre cele întâmplate. Nu am nimic de ascuns”.

Editor: I.F.A.