You are currently viewing Uniunea Sanitas Dâmbovița: Continuăm protestele!

Uniunea Sanitas Dâmbovița: Continuăm protestele!

Continuăm protestele, anunță, astăzi, Uniunea Sanitas Dâmbovița. Sute de sindicaliști din sănătate sunt așteptați, astăzi, la București, în fața Parlamentului, pentru a-și cere drepturile.

Deși pe data de 26 ianuarie 2024 au avut o întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu, în urma căreia au obținut o promisiune de majorare salarială de până la 20 la sută, propunere de creștere salarială de 15 la sută în plus, față de cele 5 procente care au fost adăugate la salariile tuturor bugetarilor, aceștia nu mai au încredere în promisiuni. Pe de altă parte, noua lege de salarizare încă este în discuție.

Prin noua lege de salarizare se așteaptă introducerea sporurilor în salariul de bază, creșterea valorii tichetelor de masă și a sporurilor de gardă și de noapte, precum și a indemnizației de hrană. Angajații din sistem spun că odată cu majorarea prețurilor nu reușesc să facă față cheltuielilor. Categoriile cele mai afectate sunt infirmierii, brancardierii, îngrijitoarele și personalul TESA.

Sindicaliștii spun că nu vor renunța până când nu vor vedea un document oficial, drept dovadă că promisiunile făcute de Guvern nu vor rămâne la stadiul de promisiune.

AUTOR: F.S.