You are currently viewing DNA face percheziții la Primăria Botoșani. Primarul Andrei Cosmin a fost dus la audieri

DNA face percheziții la Primăria Botoșani. Primarul Andrei Cosmin a fost dus la audieri

DNA a anunţat vineri dimineață că face percheziții la două locații după raza municipiului Botoșani, una dintre acestea fiind Primăria. De altfel, primarul municipiului Botoșani, Andrei Cosmin (PSD), a fost dus la audieri la DNA Suceava.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție –  Serviciul teritorial Suceava, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, săvârșite în cursul anului 2021, de către funcționari publici în legătură cu fraudarea unor concursuri de angajare.

În cursul zilei de 02 februarie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 2 locații situate pe raza municipiului Botoșani, din care una este sediul unei instituții publice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare” anunță DNA.

Primarul PSD Andrei Cosmin ar fi vizat de o anchetă privind angajări ilegale.

Ar fi vorba de angajarea unei apropiate a primarului la serviciul de Taxe și Impozite, prin transfer de la o bancă, conform informațiilor G4Media.

La sediul DNA Suceava a ajuns și șefa Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici.

EDITOR: I.F.A.