You are currently viewing Lovitură de teatru în PNL. Virgil Guran va trebui să-și asume candidatura la conducerea CJD, sau a primăriei Târgoviște

Lovitură de teatru în PNL. Virgil Guran va trebui să-și asume candidatura la conducerea CJD, sau a primăriei Târgoviște

Răsturnare de situație, în cadrul organizației PNL Dâmbovița. Biroul Politic Național al partidului a decis că, în fiecare județ, președintele filialei județene va candida în mod obligatoriu, fie la conducerea Consiliului Județen fie la funcția de primar al municipiului reședință de județ.

Decizia îl pune într-o postură cel puțin delicată pe președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran, care deja anunțase că la conducerea CJD va candida secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, în timp ce, pentru Primăria Târgoviște, se încălzește la linia de start inspectorul școlar Dan Alexandru Tică. Se pare că proaspăt realesul vicepreședinte al Senatului va avea de luat o decizie dificilă, mai ales că, în urmă cu câteva săptămâni declara într-o conferință de presă că are treburi de rezolvat la nivel central.

Problemele pentru conducerile liberale de la nivelul județelor nu se sfârșesc însă aici, întrucât în decizia BPN mai sunt prevăzute și alte condiții, pentru ca un președinte de filială să-și păstreze sprijinul, pentru alegerile parlamentare.

„Candidații la funcția de președinte al Consiliului Județean sau la funcția de primar al municipiului reședință de județ, care vor obține un scor politic sub scorul filialei județene/municipale, nu vor mai avea sprijinul partidului pentru o eventuală candidatură la alegerile parlamentare”, a decis PNL.

AUTOR: F.S.