You are currently viewing Chinezii de la Haier vor concedia aproximativ 40% din salariații de la fabrica de frigidere din Prahova

Chinezii de la Haier vor concedia aproximativ 40% din salariații de la fabrica de frigidere din Prahova

Grupul chinez Haier, unul dintre cei mai noi şi mai mari investitori din producţia românească de electrocasnice, va dispobiliza circa 40% din cei 1.000 de salariaţi de la fabrica de frigidere din Prahova.

Contracţia pieţei şi scăderea cererii pe toate categoriile – care persistă, consecinţă a efectului post-pandemic şi a recentei crize în Europa şi la nivel global”, reprezintă motivul invocat de Haier.
Grupul chinez Haier a dat startul producţiei în prima sa fabrică de frigidere din Uniunea Europeană, aflată în apropiere de Ploieşti, în 2021, investiţia totală în această unitate depăşind 70 milioane euro. Haier Tech România produce frigidere încorporabile şi standard, pentru cele trei mărci ale Haier Europe – Candy, Hoover şi Haier. Capacitatea totală a unităţii este de un milion de produse, potrivit celor mai recente date ZF.

Fabrica se află în Parcul Industrial Allianso din Ariceştii Rahtivani, în apropiere de Ploieşti, pe o suprafaţă de 63.000 m2.

Editor: I.F.A.