You are currently viewing Peste 4 mii de elevi dâmbovițeni sunt așteptați să participe la Simularea Evaluării Naționale

Peste 4 mii de elevi dâmbovițeni sunt așteptați să participe la Simularea Evaluării Naționale

La începutul săptămânii, în perioada 05 – 07 februarie 2024, elevii claselor a VIII-a vor susține probele scrise în cadrul simulării examenului de Evaluare Națională. Potrivit unui comunicat remis de Inspectoratul Școlar, la nivelul județului Dâmbovița, sunt așteptați să susțină cele două probe scrise 4250 de elevi în 113 centre, după următorul calendar:
– simulare proba scrisă la Limba şi literatura română – 05 februarie 2024;
– simulare proba scrisă la Matematică – 06 februarie 2024.

Ambele probe vor începe la ora 09:00, iar accesul elevilor în săli va fi permis până la ora 8:30. Elevii vor fi așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, la nivelul centrului de examen.

Timpul alocat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, începând din momentul în care s-a încheiat completarea casetei de identificare din broșura cu subiecte. Toate sălile de clasă în care se vor susține probele scrise din cadrul simulării Evaluării Naționale sunt dotate cu sisteme de supraveghere video și audio.

La simularea Evaluării Naționale subiectele sunt redactate sub forma unei broșuri care se tipărește față-verso, așa cum este transmisă de către Ministerul Educației – CNPEE (Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație).

La finalul fiecărei probe de examen, lucrările elevilor vor fi scanate și încărcate pe platforma națională destinată evaluării digitalizate a lucrărilor scrise, urmând ca acestea să fie evaluate, aleatoriu, de către profesori evaluatori, din alte județe, decât cel de proveniență a lucrărilor.

Conform precizărilor Ministerului Educației, notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog, decât la solicitarea scrisă a elevului/părintelui.

Rezultatele obținute vor fi comunicate pe data de 23 februarie 2024 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vara acestui an.

AUTOR: F.S.