You are currently viewing Noi sancțiuni aplicate de pompierii dâmbovițeni unităților în care se desfășoară evenimente cu public numeros

Noi sancțiuni aplicate de pompierii dâmbovițeni unităților în care se desfășoară evenimente cu public numeros

În ultima săptămână, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au acționat la aproape 200 de evenimente. Dintre acestea, 15 au fost incendii (locuinţe, anexe gospodăreşti, vegetație uscată etc.), 13 intervenții la accidente rutiere, 47 alte situaţii de urgenţă (deblocări de ușă, asistență persoane, salvări animale, asigurare zonă etc.) și 118 cazuri medicale.

În plus, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al județului Dâmbovița au desfășurat în perioada 29 ianuarie – 05 februarie 2024 o serie de acțiuni de control și verificare în scopul depistării și înlăturării potențialelor cauze de incendiu. Acțiunile de control au avut ca scop identificarea oricăror nereguli legate de măsurile de securitate la incendiu.
Ca urmare a verificărilor executate la 15 obiective unde se desfășoară evenimente cu public numeros și la care se pot înregistra aglomerări de persoane precum pensiuni, hoteluri restaurante, baruri, au fost identificate 15 deficiente si au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, astfel:
• 10 avertismente;
• 5 amenzi în cuantum total de 3 000 lei.

AUTOR: F.S.