You are currently viewing Viceprimarul USR al Braşovului, urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu

Viceprimarul USR al Braşovului, urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu

Flavia Boghiu,viceprimarul USR al Braşovului, şi şefa Serviciului Administrarea Patrimoniului din cadrul Primăriei sunt urmărite penal de DNA pentru abuz în serviciu, după ce ar fi permis unei asociaţii să folosească pentru anumite evenimente imobilul „Catacombe Braşov”, fără aprobarea Consiliului Local, potrivit unui comunicat al instituției. 

DNA susține că astfel ar fi produs Primăriei municipiului Brașov un prejudiciu total de 304.010 lei. E vorba despre evenimentul Brașov Underground Museum, organizat de Asociația Amural, în Catacombele de După Ziduri.

Flavia Boghiu arată într-un comunicat de presă că dosarul DNA a fost deschis în urma unei plângeri făcute de viceprimarul PNL Sebastian Rusu și dezvoltatorul imobiliar Garbis Kehayian.

Sunt nevinovată și voi colabora cu organele de anchetă în speranța ca acest dosar să fie soluționat cât se poate de repede, iar în acord cu principiile și valorile în care cred vă spun aici ca să rămână scris: În cazul în care acest dosar va fi trimis în judecată, îmi voi da imediat demisia din funcția de Viceprimar al Brașovului și din funcția de Consilier Local, dar și din toate funcțiile pe care le dețin în USR”, a transmis viceprimarul Braşovului

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Brașov au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectele:

BOGHIU FLAVIA-RAMONA, viceprimar al municipiului Brașov și
MANOLACHE CRISTINE, șef  al Serviciului Administrarea Patrimoniului și Urbanism Comercial (SAPUC) din cadrul Primăriei municipiului Brașov,

pentru săvârșirea a câte unei infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În ordonanța procurorilor se arată că în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
În perioada 01.04. – 10.08.2021, cele două suspecte, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu prevăzute de legislația primară și fără aprobarea autorității publice deliberative (Consiliul local), ar fi permis, în mod nelegal și cu titlu gratuit, unei asociații, să folosească imobilul denumit „Catacombe Brașov”, aflat în proprietatea Primăriei municipiului Brașov, pentru organizarea unor evenimente.
Prin demersurile menționate mai sus ar fi fost produs Primăriei municipiului Brașov un prejudiciu total de 304.010 lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit, în același cuantum, pentru asociația respectivă.

Suspectelor li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

Editor: I.F.A.