You are currently viewing Ambasadorul Turciei, prezent, astăzi, în județul Dâmbovița

Ambasadorul Turciei, prezent, astăzi, în județul Dâmbovița

Firma Curent Metal a marcat, astăzi, 5 ani de activitate în județul Dâmbovița. Cu acest prilej, societatea a organizat un moment festiv la care au participat reprezentanții administrației județene, iar, ca invitat special, Ambasadorul Turciei în România.

„Curent Metal este mai mult despre oameni și comunitate, dar și despre economie și dezvoltare locală
Alături de Excelența Sa, Ambasador al Republicii Turcia, domnul Özgür Kıvanç Altan, Președintele Consiliului Județean, domnul Corneliu Ștefan, dar și de oameni de afaceri turci, am avut ocazia să cunoaștem mai bine cu ce se ocupă Societatea Curent Metal din comuna Văcărești.
Cifrele sunt îmbucurătoare, mai ales că la această societate sunt angajate peste 200 de persoane, iar firma este în căutare de noi colaboratori.
Firmele turcești din județ, Arçelik, Kablutronic și Curent Metal, au împreună aproximativ 5000 de angajați.
Îi mulțumesc Excelenței Sale Özgür Kıvanç Altan pentru implicarea și susținerea antreprenorilor și angajaților.
Să nu uităm că unul dintre cele mai importante aspecte ale relațiilor puternice dintre Turcia și România este reprezentat de legăturile noastre economice, comerciale și culturale.
România rămâne cel mai important partener comercial al Turciei în Balcani și Europa Centrală și de Est.
Conform raportului Băncii Naționale a României, la sfârșitul anului 2021, Turcia avea în România investiții directe în valoare de 1767 mil. EUR, ocupând locul 15 în clasamentul țărilor, cu o pondere de 1,8% din totalul ISD.
Conform datelor înregistrate la ONRC, la finele anului 2022 erau înregistrate în România 17.602 societăți comerciale cu capital turcesc. Turcia ocupă, astfel, locul 14 în clasamentul pe ţări de rezidenţă a investitorilor în societăţi comerciale cu participare străină.
Relațiile dintre România și Turcia sunt ghidate de Parteneriatului Strategic, semnat în 2011 la nivel de Președinte, și de Planul de Acțiune comun, semnat în 2013 de miniștrii afacerilor externe.
Cele mai recente date, din luna ianuarie 2024, ne arată că, la capitolul „Exporturi”, Turcia are o pondere de 3,8%, iar la capitolul „Importuri”, această țară se clasează în primele zece țări, cu o pondere de 5,3%.
Din acest considerent, spun că atunci când vorbim de Curent Metal, vorbim despre locuri de muncă create la noi acasă, de investiții serioase, de cercetare, de oameni bine pregătiți și motivați, de creșterea nivelului de trai în țara noastră.
În numele dâmbovițenilor, le mulțumesc investitorilor și angajaților pentru angajamentul și contribuția lor la dezvoltarea economică a României. Prin investițiile create în județ au generat oportunități semnificative de angajare și au contribuit la creșterea sustenabilă a pieței muncii.
Faptul că au ales România ca destinație pentru investiții este un semn al încrederii în potențialul economic și al resurselor umane de calitate pe care le oferim. Ne angajăm să continuăm să oferim un mediu propice pentru afacerile care se vor dezvolta în județul nostru pentru a contribui la dezvoltarea unei economii puternice și competitive”, dă asigurări prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia.

AUTOR: F.S.