You are currently viewing Meta va eticheta imaginile generate de AI pe Facebook, Instagram și Threads

Meta va eticheta imaginile generate de AI pe Facebook, Instagram și Threads

Meta anunță că început să colaboreze cu partenerii din industrie pentru a se alinia la standarde tehnice comune care să semnaleze faptul că o parte din conținut a fost creat cu ajutorul inteligenței artificiale. Capacitatea de a detecta aceste semnale va permite companiei să eticheteze imaginile generate de AI pe care utilizatorii le postează pe Facebook, Instagram și Threads.

Compania dezvoltă acum această capacitate, iar în lunile următoare va începe să aplice etichete în toate limbile acceptate de fiecare aplicație„, spune Meta.

Atunci când imaginile fotorealistice sunt create cu ajutorul funcției Meta AI, compania face mai multe lucruri pentru a se asigura că oamenii știu că este implicată AI, inclusiv prin plasarea unor repere vizibile pe care utilizatorii le pot vedea pe imagini, precum și a unor semne invizibile și metadate încorporate în fișierele de imagine.

Folosirea atât a marcajelor invizibile, cât și a metadatelor în acest mod, îmbunătățește atât soliditatea acestor indicatori invizibili, dar ajută și alte platforme să îi identifice. Aceasta este o parte importantă a abordării responsabile pe care Meta o adoptă pentru a crea funcții de inteligență artificială generativă.

Meta adaugă o funcție prin care oamenii pot dezvălui atunci când partajează clipuri video sau audio generate de inteligența artificială, astfel încât să le putem adăuga o etichetă. Utilizatorii vor fi obligați să utilizeze acest instrument de informare și etichetare atunci când postează conținut organic cu un videoclip fotorealistic sau un sunet audio realistic, care a fost creat sau modificat digital, iar Meta poate aplica sancțiuni dacă nu fac acest lucru.

În cazul în care compania decide că acel conținut creat sau modificat digital (imagistic, video sau audio), determină un risc deosebit de ridicat de a înșela în mod substațial publicul cu privire la o chestiune importantă, poate adăuga o etichetă mai proeminentă, astfel încât oamenii să aibă mai multe informații și context.

Editor: I.F.A.