You are currently viewing NIMIC NU SE POTRIVEȘTE, DAR TOATE SUNT LA LOCUL LOR – ALEXANDRA MARINESCU

NIMIC NU SE POTRIVEȘTE, DAR TOATE SUNT LA LOCUL LOR – ALEXANDRA MARINESCU

Întotdeauna am mărturisit în interiorul acestui jurnal virtual, în articolele săptămânale sau în cele ale seriei “Concluzii ale unui eu interior întârziat” tot felul de gânduri, prefăcându-mă că nimeni, niciodată, nu le va da glas rostindu-le cu voce tare. Bucăți ale sufletului meu, părți din mine, căci așa cum v-am spus în nenumărate rânduri, fiecare paragraf a fost susținut de dorința de a rămâne transparentă în fața voastră, verticală în fața mea și demnă în ambele cazuri.

Timpul și dorința lui arzătoare de a nu sta niciodată pe loc a făcut ca această practică a scrierii să devină un obicei al destăinuirii și, în cele mai multe dintre cazuri, articolele săptămânale conțin mărturisiri legate de credințele mele, de principiile mele, dar și de alte diverse lucruri pe care, cumva, sufletul meu abia aștepta să le rostească.

Cu toate acestea, însă, există în calendar și zile mai puțin bune, zile în care nu am inspirație, zile în care mintea îmi fuge de la un subiect la altul, zile în care pur și simplu nu simt să spun ceva, zile în care prefer să tac. Ca fiecare dintre noi, am și eu momente în care nimic nu îmi merge bine, în care mă împiedic de toate – momente necesare, dar neplăcute, din viața de zi cu zi. Părtași sau spectatori, ni se întâmplă tuturor. Și-apoi mai sunt și momentele tragice. Momentele despre care nimeni nu vrea să vorbească, considerate încă tabu, chiar dacă ni se întâmplă tuturor și, mai devreme sau mai târziu, vom fi de-a dreptul nevoiți să le conștientizăm prezența în viețile noastre.

Vă destăinuiam toate aceste gânduri acum mai bine de șase luni, parcă asemenea unei premoniții.

Căci oamenii vorbesc cu greu despre lucrurile care dor, despre ceea ce îi ține treji noaptea, ajungând, la un moment dat, să fie copleșiți de amalgamul de sentimente care îi lovește cu toată forța. Mai multe decât atât, conform dulcelui și clasicului clișeu, puternici nu sunt cei care nu se lasă doborâți, ci cei care, dărâmați la pământ, reușesc să se ridice.

Și aici trebuie să amintesc și fraza care stă cuminte pe ceașca de cafea pe care o folosesc în fiecare dimineață: să trăiești nu înseamnă să aștepți să treacă furtunile, ci să înveți să dansezi în ploaie. Tare se potrivește articolului de astăzi. Cu toate că.. astăzi și, să fiu complet sinceră, în ultima perioadă, parcă nimic nu se potrivește cu nimic, dar totuși toate sunt exact acolo unde trebuie să fie.

Pasionată de artă în toate formele ei, Alexandra Marinescu este master al Facultății de Științe Politice, Litere și Comunicare, Universitatea Valahia din Târgoviște.