You are currently viewing Consilierii locali târgovișteni au aprobat înființarea unui parc fotovoltaic, pentru unitățile școlare și instituțiile din oraș

Consilierii locali târgovișteni au aprobat înființarea unui parc fotovoltaic, pentru unitățile școlare și instituțiile din oraș

Municipiul Târgoviște va avea 95% din energia electrică necesară funcționării instituțiilor asigurată de un parc fotovoltaic propriu, care se va întinde pe o suprafață de 50.000 mp. Investiția, în valoare de 19.324.292 lei a fost aprobată, astăzi, de consilierii locali și va fi realizată din fonduri europene.

Energie verde pentru Târgoviște!
În această dimineață, în ședința de consiliu local, a fost aprobat unul dintre cele cele mai importante proiecte de hotărâre din istoria municipiului Târgoviște, în termeni de sustenabilitate!
Astfel, investiția cu titlul „Creșterea nivelului de independență energetică a Municipiului Târgoviște prin crearea unui parc fotovoltaic”, este de natură să asigure, în proporție de peste 95%, independența energetică a municipiului Târgoviște, din punct de vedere al energiei electrice necesare!
Indiferent că vorbim despre școli, grădinițe, creșe, iluminat public, Complexul Turistic de Natație sau de orice alte instituții sau servicii publice, energia electrică necesară va fi asigurată, în proporție covârșitoare, prin proiectul în discuție.
Investiția, în valoare de 19.324.292 lei, cu TVA, va fi implementată pe o suprafață de 50.000 mp., situată în vecinătatea Complexului Turistic de Natație, iar finanțarea obiectivului de investiții se va asigura din bani europeni, prin Programul „Sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produse din surse regenerabile pentru autoconsum din cadrul Programului – cheie 1 – Surse regenerabile de energie și stocarea energiei – Fondul pentru modernizare (FM)”, anunță primarul municipiului, Cristian Stan.

AUTOR: F.S.