You are currently viewing ISU Dâmbovița marchează, astăzi, Ziua Informării Preventive

ISU Dâmbovița marchează, astăzi, Ziua Informării Preventive

Începând cu anul 2011, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) s-a raliat iniţiativei desfășurată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marţi – 13 este marcată Ziua Informării Preventive. Această zi oferă ISU Dâmbovița ocazia de a readuce în atenția cetățenilor principalele recomandări, reguli și măsuri pentru asigurarea unei minime protecții personale în fața diferitelor situații de urgență ce se abat asupra comunităților.

Desfăşurate sub sloganul „PREVENIŢI GHINIONUL” și având ca logo „pisica neagră”, activităţile de informare preventivă ce se desfăşoară cu această ocazie urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de risc. În majoritatea cazurilor, efectele unor situații de urgență pot fi limitate sau chiar eliminate dacă vă informați la timp și știți cum să acționați corect!

✅ utilizați instalații electrice cu improvizații sau defecțiuni;
✅ suprasolicitați instalația electrică prin folosirea simultană a mai multor aparate electrice de mare tensiune;
✅ folosiți siguranțe fuzibile supradimensionate și nu înlocuiți cu liță fuzibilul calibrat de producător;
✅ lăsați la îndemâna copiilor chibrituri, brichete sau alte surse de aprindere;

❗️De reținut❗️
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play, transmite ISU Dâmbovița.

AUTOR: F.S.