You are currently viewing Bărbat reținut pentru conducerea autoturismului fără permis și sub influența alcoolului, în municipiul Târgoviște

Bărbat reținut pentru conducerea autoturismului fără permis și sub influența alcoolului, în municipiul Târgoviște

La data de 11 februarie a.c., în urma cercetărilor efectuate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, față de bărbat a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Ulterior, acesta a fost prezentat instanței de judecată, fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Astfel,.s-a stabilit că în după-amiaza zilei de 10 februarie a.c., în jurul orei 19:19, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au depistat, la intersecția bd. Eroilor cu str. Calea Domnească, un bărbat de 39 de ani, din Târgoviște, în timp ce ar fi condus un autoturism fără a deține permis de conducere.

De asemenea, conducătorul auto a fost testat de către polițiști pentru depistarea consumului de băuturi alcoolice, fiind indicat un rezultat cu o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat

În cauză, cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

IPJ DÂMBOVIȚA