You are currently viewing Razii și verificări ale polițiștilor dâmbovițeni, soldate cu aproape 200 de sancțiuni contravenționale!

Razii și verificări ale polițiștilor dâmbovițeni, soldate cu aproape 200 de sancțiuni contravenționale!

La data de 13 a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au desfășurat 7 acțiuni în sistem integrat, alături de celelalte structuri cu atribuții în domeniu, pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice, combaterea infracționalității și asigurarea unui climat de ordine publică.

Astfel, în cadrul celor 19 filtre instituite, au fost controlate 231 de vehicule, legitimate 382 de persoane și testați 135 de conducători auto pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 196 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 58.000 de lei, dintre care 163 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice și 31 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, polițiștii au fost prezenți pe sectoarele de drum intens circulate și în zonele de interes, iar, în urma controalelor din trafic, ca măsură complementară, polițiștii rutieri au reținut 10 permise de conducere și au retras 7 certificate de înmatriculare.

IPJ DÂMBOVIȚA