You are currently viewing Teach for Romania a premiat șapte cadre didactice, în cadrul Galei „Profesorul Anului din mediul rural”

Teach for Romania a premiat șapte cadre didactice, în cadrul Galei „Profesorul Anului din mediul rural”

Organizația Teach for Romania, alături de partenerii săi, a anunțat, aseară, în cadrul Galei „Profesorul Anului din mediul rural”, desfășurată la CJ Timiș, cei profesorii câștigători la cele 7 categorii de premiere. Aceștia predau în sate din județele Bacău, Cluj, Dolj, Iași, Ilfov, Mureș și Olt.

Gala Profesorul Anului din mediul rural este un eveniment anual, ajuns la ediția a 3-a, organizat independent de Teach for Romania, din dorința de a oferi recunoștință eforturilor enorme pe care această meserie le solicită și de a arăta o altă față a învățământului de la sat – una a optimismului, care refuză cinismul lui la noi nu se poate, și celebrează munca oamenilor valoroși de la catedră.

Profesorii câștigători sunt:
Categoria: Profesori debutanți, Cosmina Teodora Chiuoru – Profesor, Liceul Teoretic „Comandor Alexandru Cătuneanu” Lunca Cetățuii, comuna Ciurea, Iași;

Categoria: Educatori, Elena Irina Șalău – Educator, Grădinița cu Program Normal Nedeia, comuna Gighera, Dolj;

Categoria: Dezvoltarea literației, Loredana Biliboc – Învățător, Școala Gimnazială Pustiana, Pîrjol, Bacău;

Categoria: Dezvoltarea abilităților socio-emoționale, Lidia Nădășan – Învățător, Școala Gimnazială Beica de jos, comuna Beica, Mureș;

Categoria: Dezvoltarea leadership-ului la elevi, Marinela Culea – Director, Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau” Brănești, Ilfov;

Categoria: Prevenirea abandonului școlar, Camelia Costantea – Director, Școala Gimnazială Viișoara, Cluj;

Categoria: Implicare în comunitate, Lăcrămioara Cule – Profesor, Școala Gimnazială Scărișoara, Olt.

Teach for Romania este o organizație non-guvernamentală, care de 10 ani recrutează și pregătește oameni valoroși să devină profesori și învățători în școlile publice din România, pornind de la cele mai dificile comunități. La Teach for Romania, noi credem că fiecare copil din România are dreptul și poate să aibă parte de o educație de calitate, alături de un profesor sau un învățător care crede în el.

În anul școlar 2023-2024, 140 de cadre didactice fac parte din programul nostru și predau în 124 școli, din 22 de județe. De asemenea, ne bucurăm că, din comunitatea noastră de 279 alumni, absolvenți ai programului, peste jumătate au ales să rămână la catedră în școli publice din România, dezvoltând și inovând cultura organizațională a acestora. Întreaga noastră comunitate de profesori ajunge anul acesta la aproximativ 23 000 de copii.

AUTOR: F.S.