You are currently viewing Remarcabilă! Sorana Cîrstea s-a calificat în penultimul act la turneul de la Dubai. Victorie după o revenire de senzație cu Marketa Vondrousova

Remarcabilă! Sorana Cîrstea s-a calificat în penultimul act la turneul de la Dubai. Victorie după o revenire de senzație cu Marketa Vondrousova

Sorana Cîrstea este în formă maximă la Dubai! Joi după-amiază, sportiva din Târgoviște a reușit calificarea în semifinalele puternicului turneu asiatic, după ce a avut parte de o revenire senzațională în disputa cu Marketa Vondrousova.

În partida cu jucătoarea cehă, din sferturi, dâmbovițeanca s-a impus cu 2-6, 7-6 (1), 6-2, după o oră și 45 de minute. Sorana a fost condusă cu set și 5-1 în actul secund, dar a reușit o revenire remarcabilă și va lupta astfel pentru un loc în finala de la Dubai.

Sorana Cîrstea a reușit să repete performanța de anul trecut, de la Miami, unde a învins-o pe cehoaică în două seturi, și a obținut calificarea în premieră în semifinalele turneului WTA 1000 din Emiratele Arabe Unite.

Sorana se va duela pentru un loc în marea finală cu Jasmine Paolini (26 WTA). Sorana Cîrstea și Jasmine Paolini s-au mai întâlnit de două ori, iar italianca s-a impus de fiecare dată: la Portoroz (2021) și Roland Garros (2023).

Pentru calificarea în semifinalele de la Dubai, Cîrstea va încasa un cec în valoare de 158.944 de dolari și 390 puncte în ierarhia WTA.

M.I.