You are currently viewing Sorana Cîrstea, la un pas de a-și depăși cea mai bună performanță, în clasamentul WTA

Sorana Cîrstea, la un pas de a-și depăși cea mai bună performanță, în clasamentul WTA

Sorana Cîrstea (33 de ani) a devenit, ieri, cea mai experimentată jucătoare care se califică în semifinalele turneului WTA 1000 de la Dubai. În istoria de 23 de ani a competiției din Emirate, doar trei jucătoare au mai reușit avansarea în penultimul act competițional la vârsta de 33 de ani, printre acestea numărându-se și Venus Williams.

Târgovișteanca a urcat cel mai mult în clasamentul WTA, în 2013, poziție pe care o va egala, începând de luni, 26 februarie, indiferent de ce va face, la Dubai, în semifinala cu Jasmine Paolini (26 de ani, 28 WTA). Dacă va ajunge în finală, Sorana Cîrstea va intra, în premieră, nu doar în top 20 WTA, ci în top 15 WTA. Dacă va reuși acest succes istoric, Sorana Cîrstea ar urma să depășească în ierarhia mondială sportive ca Barbora Krejcikova, Madison Keys, Petra Kvitova sau Elina Svitolina.

Cîrstea s-a calificat, ieri, în premieră în semifinalele turneului de la Dubai, românca asigurându-și un cec de 158.944 de dolari! Pentru un loc în finala turneului dotat cu premii în valoare totală de 3,21 milioane de dolari, românca se va duela cu Jasmine Paolini (Italia, 26 WTA).

AUTOR: F.S.