You are currently viewing Incendiu de proporții la Valencia. Un bloc de 14 etaje a fost cuprins de flăcări

Incendiu de proporții la Valencia. Un bloc de 14 etaje a fost cuprins de flăcări

Pompierii spanioli se luptă joi cu un incendiu care a cuprins mai întâi un bloc de locuinţe de 14 etaje, iar apoi s-a extins la un altul de 10 etaje, în oraşul Valencia. Presa locală a relatat că mai mulţi locuitori sunt încă blocaţi în interior, în timp ce flăcările se extindeau cu repeziciune, alimentate de puternice rafale de vânt. Autorităţile au instalat un spital de campanie.

Bilanţul anunţat de presă este, deocamdată, de 13 răniţi – şase pompieri şi restul civili din cele două blocuri turn distruse de incendiu, situate într-un cartier bogat la nord de centrul oraşului, la intersecţia bulevardelor General Avilés şi Maestro Rodrigo.

Incendiul a izbucnit la etajul al patrulea al clădirii şi s-a extins rapid la alte apartamente.

Presa locală a relatat că mai mulţi locuitori au cerut ajutor de la balcoanele apartamentelor lor. Unii locuitori de la etajele inferioare şi-au salvat viaţa sărind pe saltelele de urgenţă amplasate de pompieri.

Blocul are 14 etaje şi 138 de apartamente, în care locuiesc 450 de persoane.

Flăcările s-au extins rapid de-a lungul faţadei, iar coloana de fum putea fi văzută din mai multe oraşe din apropiere. Unul dintre motivele propagării rapide a flăcărilor ar fi că faţada are o izolaţie cu panouri de poliuretan. Panourile chiar s-au desprins şi au luat foc în stradă, creând panică în rândul martorilor oculari şi al locuitorilor.

Şaisprezece unităţi de pompieri şi cinci ambulanţe au fost trimise la faţa locului.

Cinci unităţi ale serviciilor de urgenţă, două unităţi de suport vital de bază, două ambulanţe convenţionale, două echipe medicale de îngrijire primară, o unitate de sprijin şi coordonare, un vehicul de îngrijire a mai multor victime, dar şi un spital de campanie au fost desfăşurate în cartier.

Unitatea Militară de Urgenţă a confirmat că trimite două batalioane pentru a lupta împotriva flăcărilor, după ce a primit o cerere de ajutor din partea guvernului valencian.

La faţa locului s-au deplasat, printre alte autorităţi, primăriţa din Valencia, delegatul guvernului pentru regiunea Valencia, ministrul regional al sănătăţii şi ministrul regional al justiţiei şi internelor, precum şi consilierii serviciului de pompieri şi ai poliţiei locale.

Primul anunț la serviciul de urgență a fost făcut acum 6 ore. Pompierii încă se luptă cu flăcările și vin noi echipaje de la Madrid. Din fericire, blocul nu este branșat la gaze. Se face apel la populaţie să evite zona respectivă.

Editor: I.F.A.