You are currently viewing MAE: Atenţionare de călătorie pentru Portugalia – cod roşu pentru valuri înalte şi vânt

MAE: Atenţionare de călătorie pentru Portugalia – cod roşu pentru valuri înalte şi vânt

MAE informează cetăţenii români că, în Portugalia, pentru următoarele două zile, 23 şi 24 februarie, a fost emis de către autorităţile din această ţară un cod roşu de agitaţie maritimă, pentru zonele centrală şi de nord ale ţării.

Fenomenul meteorologic cu valuri înalte şi vânt va afecta oraşele Viana do Castelo, Braga, Porto, Aveiro, Coimbra, Leiria şi Lisabona, se arată într-un comunicat de presă transmis joi de MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351213966463, +351213960866, +351213972648, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Portugheză: +351927411628.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă şi consultarea paginilor de Internet: https://www.meteoalarm.org/en/region/PT, https://www.ipma.pt/pt/otempo/prev.significativa/, http://lisabona.mae.ro şi www.mae.ro.

Editor: I.F.A.