You are currently viewing Marea Britanie și Statele Unite au anunțat că îl susțin pe premierul olandez Mark Rutte în funcția de secretar general al NATO

Marea Britanie și Statele Unite au anunțat că îl susțin pe premierul olandez Mark Rutte în funcția de secretar general al NATO

Marea Britanie și Statele Unite au anunțat joi, oficial, că îl susțin pe premierul olandez demisionar Mark Rutte pentru a-i succeda lui Jens Stoltenberg în funcția de secretar general al NATO, plasându-l pe acesta într-o poziție de favorit la obținerea postului. Însă pe surse se aude că România ar urma să-l propună pe Klaus Iohannis pentru post, complicând, astfel, lucrurile.

Președintele Biden susține ferm candidatura premierului Rutte pentru a fi următorul secretar general al NATO”, a declarat un oficial american, potrivit Reuters. „Premierul Rutte are o înțelegere profundă a importanței alianței, este un lider și un comunicator înnăscut, iar conducerea sa ar servi bine alianței în acest moment critic”, a mai arătat oficialul, potrivit Mediafax.

Rutte, în vârstă de 57 de ani, și-a anunțat în mod neașteptat plecarea din politica olandeză în iulie, dar rămâne în funcție ca premier interimar, în timp ce negocierile privind formarea guvernului continuă în urma alegerilor din 22 noiembrie.

Editor: I.F.A.