You are currently viewing Alexei Navalnîi va fi înmormântat vineri, la Moscova

Alexei Navalnîi va fi înmormântat vineri, la Moscova

Funeraliile lui Aleksei Navalnîi, care a murit în închisoare la numai 47 de ani, vor avea loc vineri la Moscova, a declarat purtătoarea sa de cuvânt, relatează SkyNews.

Slujba va avea loc la o biserică din cartierul Marino, la ora locală 14.00 (13.00, ora României), a precizat Kira Iarmîş, într-o postare pe X, conform News.ro. Ea a îndemnat oamenii să „vină devreme”. Înmormântarea va avea loc apoi la cimitirul Borisov.

Marţi, purtătoarea de cuvânt a liderului opoziţiei a declarat că echipa sa se străduia să găsească o casă funerară – multe dintre ele refuzând să organizeze slujba atunci când au aflat de cine este vorba.

Tot marţi, avocatul lui Aleksei Navalnîi, Vasili Dubkov, care a însoţit-o pe mama opozantului defunct, Liudmila Navlnaia, săptămâna trecută, în timp ce aceasta cerea autorităţilor să-i predea trupul neînsufleţit al fiului său, a fost reţinut pentru scurt timp la Moscova, pentru tulburarea ordinii publice.

Rămăşiţele lui Aleksei Navalnîi, pe care rudele acestuia le cereau de peste o săptămână, după moartea acestuia în închisoare la 16 februarie, au fost predate mamei lui abia sâmbătă, 24 februarie.

Editor: I.F.A.