You are currently viewing Proiect Erasmus+ al Liceului Teoretic Iancu C. Vissarion din Titu

Proiect Erasmus+ al Liceului Teoretic Iancu C. Vissarion din Titu

In cadrul proiectului de acreditare educatie scolara 2023-1-RO01-KA121-SCH-000126820, COmunicare si RElationare pentru Viitorul Scolii – CORE, in perioada 19.02.2024-24.02.2024, 16 elevi insotiti de 2 profesori au participat la o mobilitate de grup la Istituto d’Istruzione Superiore Jean Monnet din Mariano Comense, Italia.

Potrivit Gazetei de Titu, pe parcursul celor 4 zile, activitatile s-au desfasurat dimineata in scoala gazda, iar dupa-amiaza am participat la activitati culturale la Milano, Monza, Como. Elevii au participat la ore conform orarului din scoala gazda.

Obiectivele activităților de învățare la care au participat elevii au fost:

– dezvoltarea abilităților de comunicare și inter-relaționare pentru elevi,

– ]mbunătățirea competențelor lingvistice

– dezvoltarea competențelor de comunicare socială între adolescenți și între adolescenți și persoane adulte

– dezvoltarea competențelor de comunicare digitală pe diferite canale de social-media Este cea de a doua mobilitate de grup realizata in acest proiect, iar in desfasurarea ei au fost atinse toate tintele pe care ni le-am propus: comunicarea verbal, non-verbala, fata in fata, online, asertiva, in limbi straine-engleza si italiana. Elevii au devenit mai responsabili si mai increzatori in fortele proprii, au constientizat apartenenta europeana si importanta scolii in dezvoltarea personala.