You are currently viewing Dosar penal pentru un șofer din Târgoviște, depistat conducând cu alcoolemie și permisul suspendat!

Dosar penal pentru un șofer din Târgoviște, depistat conducând cu alcoolemie și permisul suspendat!

Un bărbat este cercetat pentru conducerea unui vehicul având suspendată exercitarea dreptului de a conduce și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, arestat preventiv pentru 30 de zile!

În cursul serii de 29 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au surprins, pe strada Mihai Bravu, un bărbat de 32 de ani, din localitate, în timp ce ar fi condus un autoturism, deși ar fi consumat băuturi alcoolice.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, fiind indicat un rezultat cu valoarea de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

La data de 1 martie a.c., în urma probatoriului administrat de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște – Biroul Rutier, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, față de conducătorul auto a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Ulterior, bănuitul a fost prezentat Judecătoriei Târgoviște, pe numele acestuia fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, cercetările continuă sub supravegherea procurorului de caz, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

IPJ DÂMBOVIȚA