You are currently viewing Corina Crețu pleacă din Pro România din cauza negocierii partidului cu AUR pentru o alianță
Corina Creţu

Corina Crețu pleacă din Pro România din cauza negocierii partidului cu AUR pentru o alianță

Europarlamentarul Corina Creţu a declarat marți, 5 martie, că pleacă din Pro România, după ce a apărut informația că partidul condus de Victor Ponta negociază o alianță cu AUR, partid condus de George Simion.
Cu regret, am hotărât astăzi să demisionez din PRO România”, a anunțat Corina Crețu pe Facebook, motivând că „sprijinirea populismului, a ultra-naționalismului și a anti-europeismului reprezintă, în opinia mea, cel mai mare pericol pentru România și pentru generațiile care vin după noi”.

De aceea, colaborarea dintre PRO România și AUR este o decizie greșită – pentru partid, pentru oamenii care au crezut în acest proiect politic și, în definitiv, pentru țară. Este o decizie pe care nu o pot gira, motiv pentru care am hotărât astăzi să demisionez din PRO România”, a adăugat Corina Crețu.
Europarlamentarul a precizat că rămâne „o social-democrată convinsă” și că regretă că Victor Ponta nu a reușit o colaborare cu PSD, deși liderul Pro România este consilier onorific al premierului PSD, Marcel Ciolacu. „Îmi doresc să duc acest mandat de membră a Parlamentului European la capăt cu bună-credință, împăcată cu acțiunile mele, promovand aceleași valori în care am crezut și cred. Mulțumesc mult fostului prim-ministru Victor Ponta pentru buna colaborare în calitate de Comisar European, cat și în cadrul partidelor PSD și apoi PRO România”, a mai transmis ea.

Editor: I.F.A.