You are currently viewing Bugetul Capitalei a fost respins pentru a doua oară, la ședința CGMB

Bugetul Capitalei a fost respins pentru a doua oară, la ședința CGMB

Proiectul de buget al Capitalei pentru anul 2024 a fost respins, miercuri, pentru a doua oară, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB). 

Acesta a întrunit doar 19 voturi „pentru”, patru „împotrivă” şi 17 abţineri. Voturile „pentru” au fost însă insuficiente în vederea adoptării proiectului.

Dacă bugetul PMB nu este adoptat până pe 8 martie, primăria Capitalei nu va avea destui bani pentru investiții, salarii și subvenții.

Consilierii PNL au ieșit din sală înainte de vot, în semn de protest, după ce amendamentul propus de ei a fost respins. Acest amendament ar fi suplimentat banii pentru transportul public și pentru termie. Și amendamentele PSD, dar și cele ale lui Nicușor Dan au fost respinse, astfel că bugetul a ajuns la vot în aceeași formă ca acum două săptămâni.

Nicușor Dan a dat un termen limită pentru discuții, până la miezul nopții, și a chemat consilierii la negocieri.

Ieri toată ziua numai asta am făcut. Astăzi, de asemenea, mi-am suspendat toate celelalte activităţi, stau aici până seara târziu, cu o singură condiţie: dacă punem banii într-o parte, aceeaşi sumă trebuie să o luăm din altă parte. Până acum, am primit foarte multe sugestii de la consilieri despre sume pe care să le punem într-o parte, cu care sunt absolut de acord, numai că nu am primit nicio sugestie de unde să le tăiem. Şi asta e discuţia pe care trebuie să o avem. E campanie electorală, e legitim să fie, e legitim să existe dezbateri politice, în care noi, politicienii, să ne certăm între noi. Însă invit la responsabilitate, invit consilierii generali să despartă dezbaterea politică legitimă de chestiunea aceasta foarte importantă a bugetului Bucureştiului, de care depinde viaţa de zi cu zi a bucureştenilor„, a afirmat Nicuşor Dan, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la sediul PMB.

Editor: I.F.A.