You are currently viewing Peste 70 de incendii au avut loc, în județul Dâmbovița, în ultima săptămână

Peste 70 de incendii au avut loc, în județul Dâmbovița, în ultima săptămână

Perioada incarcata pentru pompierii dâmbovițeni, în intervalul 26 februarie – 04 martie 2024. Echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au acționat la 400 de evenimente, dintre care cele mai multe, 274 au fost cazuri medicale, urmate de 77 incendii (locuinţe, anexe gospodăreşti, vegetație uscată etc.) și intervenții la alte situaţii de urgenţă (deblocări de ușă, misiuni pirotehnice, asistență persoane, salvări animale, asigurare zonă etc.).

În această perioadă, eforturile echipajelor de intervenție au fost concentrate preponderent asupra incendiilor de vegetație uscată. Pentru gestionarea eficientă a acestor situații au fost mobilizate resurse semnificative.

Pe această cale facem apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate și să conștientizeze că focul, scăpat de sub control, poate produce pagube materiale însemnate, punând în pericol chiar viața semenilor.

Pagubele care se înregistrează zi de zi sunt considerabile pentru fauna din zona afectată de foc și pentru mediul înconjurător.

Astfel de situații pot deveni dezastruoase mai ales dacă în zonele afectate se află locuințe, păduri sau instalații tehnologice.

Vă reamintim, arderea vegetației uscate este STRICT INTERZISĂ! Nerespectarea prevederilor legale privind INTERZICEREA arderii miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice”, transmite ISU Dâmbovița.

AUTOR: F.S.