You are currently viewing Alina Gorghiu: Proiectul OUG privind migrația aleșilor locali va fi modificat

Alina Gorghiu: Proiectul OUG privind migrația aleșilor locali va fi modificat

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu (PNL), a declarat joi, la Antena 3, că proiectul de OUG privind migrația aleșilor locali va fi modificat în sensul în care aceștia vor avea la dispoziție o perioadă „mult mai scurtă” să-și schimbe partidul fără a-și pierde mandatul.

Perioada (în care vor putea aleșii locali să opteze pentru alt partid, n.red) va fi, conforma articolului modificat, mult mai scurtă, opțiunea la depunerea candidaturii probabil va fi de 2-3 săptămâni. Dar nu poți să nu-l lași pe candidat să opteze pentru ce partid candidează”, a declarat Alina Gorghiu.

Ea a dat exemplul unui ales local care a candidat pe listele unui partid care între timp a dispărut și care, în lipsa acestei OUG, nu ar putea să-și depună candidatura pe listele altui partid fără să-și piardă mandatul.

Ordonanța de Urgență va veni și la mine, azi, în avizare, cred că acum o oră a pus-o Cătălin Predoiu în circuitul de avizare ca inițiator. Cred eu că traseismul rămâne o problemă pe care partidele trebuie să o analizeze foarte serios. Dar traseismul nu este încurajat de lege, ci uneori de liderii partidelor politice”, a mai declarat, joi, Gorghiu.

Anunțul ministrului vine după ce conducerea partidului Liberal a avut o ședință tensionată, unde mulți au apreciat, în spatele ușilor închise, faptul că PSD va beneficia masiv de „ordonanța traseismului”, iar PNL riscă să piardă până la 20% din aleșii locali.

Editor: I.F.A.