You are currently viewing Claudia Gilia – noul președinte al Senatului UVT. Aceasta își poate continua mandatul de prefect al județului Dâmbovița. Au fost aleși și vicepreședinții Senatului UVT

Claudia Gilia – noul președinte al Senatului UVT. Aceasta își poate continua mandatul de prefect al județului Dâmbovița. Au fost aleși și vicepreședinții Senatului UVT

Claudia Gilia este noul președinte al Senatului Universității Valahia din Târgoviște. Aceasta a fost aleasă, astăzi, în această funcție, cu 36 de voturi pentru și 5 împotrivă. Claudia Gilia își poate continua mandatul de prefect al județului Dâmbovița.

Vicepreședinti ai Senatului Universității au fost aleși  Agness Erich, Adrian Țuțuianu, Otilia Nedelcu și Radu Cîrciumaru.

Luni, 11 martie, urmează a se desfășura și alegerile pentru conducerea UVT, iar Claudia Gilia are ocazia de a face echipă și la Universitate cu Corneliu Sălișteanu, care candidează pentru funcția de rector. Acesta o va avea drept contracandidată pe Laura Gorghiu, actualul rector al instituției dâmbovițene de învățământ superior.

În urma votului primit și în urma preluării funcției de Președinte al Senatului Universității, Claudia Gilia a declarat: Mulțumesc tuturor colegilor pentru votul acordat pentru funcția de Președinte al Senatului Universității ”Valahia” din Târgoviște.
Am parcurs toate etapele în cariera academică în universitatea noastră și este o mare onoare să pot contribui la dezvoltarea instituției din această poziție de conducere.

Universitatea ”Valahia” din Târgoviște este o instituție tânără, dar care a reușit să-și găsească un loc onorabil în rândul universităților cu tradiție. Tot ce a fost făcut până acum s-a realizat cu multă muncă și pasiune. Vom veni cu programe noi, în pas cu cerințele societății și vom îmbunătăți programele care ne-au consacrat. Vom oferi o atenție sporită cercetării, vom sprijini studenții și cadrele didactice să facă performanță și vom crește numărul de parteneriate cu alte instituții internaționale.
Astfel, ne-am luat următoarele angajamente:
Vom diversifica oferta de programe academice: Universitatea va dezvolta programe academice relevante și adaptate nevoilor și intereselor studenților și ale comunității.
Vom investi în cercetare și inovație, vom sprijini proiecte și colaborări care să aducă soluții la problemele actuale și viitoare ale societății.
Vom încheia parteneriate și colaborări cu industria și comunitatea locală. Universitatea va stabili parteneriate strânse cu industria și cu organizațiile non-guvernamentale pentru a facilita transferul de cunoștințe și tehnologii și pentru a oferi studenților experiențe practice și oportunități de stagii și angajare.
Vom oferi studenților un mediu deschis și prietenos în campusul universitar.
Vom respecta angajamentul social și responsabilitatea civică. Ne vom asuma un rol activ în comunitatea locală și vom sprijini inițiative și proiecte sociale care să abordeze nevoile și provocările acesteia.

Provocările acestui secol includ schimbările climatice, globalizarea, inegalitatea socială și tehnologiile emergente.
O universitate tânără ar trebui să fie pregătită să răspundă acestor provocări prin inovare, adaptabilitate și angajament social. Prin oferirea unei educații relevante și a unui mediu de cercetare stimulativ, o astfel de instituție poate juca un rol crucial în pregătirea studenților pentru a face față și a contribui la soluționarea problemelor complexe ale societății contemporane.
Programul managerial, propus de colegul meu, conf.univ.dr.Corneliu Sălișteanu, „Deschidere-Dinamism-Dezvoltare 2024-2029” oferă soluții la provocările cu care se confruntă universitatea noastră azi.
Am speranța că acest program va fi asumat de întreaga comunitate academică și că, împreună, vom contribui la dezvoltarea Universității noastre! 

AUTOR: F.S.