You are currently viewing MApN: Misiune de căutare şi intervenţie în Marea Neagră asupra unei posibile mine marine

MApN: Misiune de căutare şi intervenţie în Marea Neagră asupra unei posibile mine marine

O navă specializată și scafandri ai Forțelor Navale Române verifică ceea ce pare a fi o mină care plutește în derivă în largul coastei din sudul litoralului românesc, transmite un comunicat MApN.

Dragorul maritim 30 „Sublocotenent Alexandru Axente”, o echipă de scafandri de luptă din cadrul Forțelor Navale Române, specializată în dezamorsarea și distrugerea dispozitivelor explozive, precum și un elicopter PUMA Naval cercetează spațiul maritim din zona Costinești -Tuzla – 23 August – Mangalia pentru localizarea unui obiect plutitor. Ar putea fi vorba despre o mină marină, arată comunicatul MApN.

Prezența obiectului plutitor metalic a fost semnalată gărzii de coastă, iar intervenția forțelor navale române a fost solicitată în conformitate cu procedurile operaționale naționale specifice pentru astfel de situații”, transmite colonelul Corneliu Pavel, purtătorul de cuvânt al Forțelor Navale.

După începerea agresiunii militare neprovocate de către Federația Rusă în Ucraina, la data de 24 februarie 2022, în Marea Neagră au fost distruse 95 de mine marine.

Pentru Forțele Navale Române, aceasta este cea de-a șasea intervenție pentru distrugerea unei mine marine care provine din raioanele maritime de la nord de România, unde se desfășoară acțiunile de război, precizează comunicatul MApN.

Prima mină marină, aflată în zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române, a fost distrusă de scafandrii Centrului 39 Scafandri în luna martie a anului 2022, la 70 km travers de Capu Midia.

Editor: I.F.A.