You are currently viewing Radu Popa: PSD va propune în scurt timp soluții pentru nouă formă de reglementare a prețurilor la energie

Radu Popa: PSD va propune în scurt timp soluții pentru nouă formă de reglementare a prețurilor la energie

Mecanismul de plafonare a prețurilor finale pentru consumarorii casnici și noncasnici de energie electrică și gaze va fi prelungit cu un an față de termenul inițial, anunță deputatul Radu Popa. Politicianul precizează faptul că se caută soluții și pentru scăderea costurilor la facturi pentru firmele din România.

„Lupta cu inflația trebuie să acționeze asupra cauzelor care o generează, iar prețurile la energie au reprezentat una din principalele surse ale creșterii prețurilor. Plafonarea prețurilor la energie a stopat specula din această piață, iar împreună cu măsura limitării adaosurilor la alimente, a coborât inflația la o singură cifră.
Ca atare plafonarea prețurilor la energie va continua cel puțin până în primăvara lui 2025, cu posibilitatea prelungirii automate până în 2026. Este însă timpul să facem un pas mai departe și să coborâm plafoanele la energie pentru firmele din România, astfel încât să le scadă costurile de producție. Combatem inflația prin reducerea prețurilor la energie la producătorii români.
PSD va propune în scurt timp soluții pentru nouă formă de reglementare a prețurilor la energie, care vizează scăderea plafoanelor maxime din facturile firmelor românești. Scopul este de a diminua costurile de producție și de a combate astfel una din principalele surse ale inflației”, precizează parlamentarul de Dâmbovița.

AUTOR: F.S.