You are currently viewing Vizită regală la Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov

Vizită regală la Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov

Vineri, 8 martie 2024, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu au vizitat Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București – Ilfov.

La sosire, Majestatea Sa a fost întâmpinată de generalul Dan-Paul Iamandi, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), și de colonelul doctor Irinel-Alexandru Precup, inspectorul general împuternicit al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București – Ilfov.

A avut loc o prezentare a istoricului instituției (fondată în anul 1844, sub numele de Roata de Pompieri București) și a multiplelor activități din prezent ale ISU București-Ilfov. S-a discutat despre misiunile curente desfășurate de echipele de intervenție, atât pe teritoriul României, cât și Uniunea Europeană și vecinătatea UE.

În continuare, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au participat la prezentarea tehnicilor de intervenție în situații de urgență. Acestea includ acțiuni în caz de incendiu, salvare de la înălțime, descarcerare, intervenție rapidă, serviciul de scafandri, serviciul de ajutor în caz de accidente cu victime multiple, serviciul de prim-ajutor, intervențiile la dezastre si accidente colective, terapie intensivă și serviciul mobil de urgență și reanimare.