You are currently viewing GÂNDURI ȘI ÎNTÂMPLĂRI – ALEXANDRA MARINESCU

GÂNDURI ȘI ÎNTÂMPLĂRI – ALEXANDRA MARINESCU

Vă povesteam acum aproape doisprezece luni că am ajuns la o concluzie care a venit asemeni unui răspuns potrivit celor câteva zeci de întrebări pe care mi le-am adresat în multe nopți din viața mea. Vă povesteam că ..ce este menit să ni se întâmple, cu voia sau fără voia noastră, cu sau fără ajutorul nostru, va găsi întotdeauna o cale de a se întâmpla, de a ni se întâmpla.

Nu-mi aduc aminte cu exactitate momentul în care această expresie și-a făcut loc în inima și în mintea mea, cert este că sunt îndrăgostită de ideea în sine. M-am întâmplat cu oameni și prezența lor a schimbat într-un mod irevocabil percepția pe care o am asupra vieții. Mi s-au întâmplat tot felul de experiențe care au erodat în ființa mea și care au reliefat caracteristici bune sau mai puțin bune. Am ajuns să le îmbrățișez pe toate. Așa sunt în acest punct al existenței mele.

Ce am putut să schimb, am schimbat, ce nu am putut să schimb, m-a schimbat.

Tot acum aproximativ un an vă spuneam despre ceva ce am citit pe internet, ceva ce am simțit după primele cuvinte că mi se va potrivi întru totul: “..dacă mi-aș putea trăi viața din nou..aș face mai multe greșeli, m-aș relaxa, aș lua mai puține lucruri în serios, mi-aș oferi mai multe șanse, mi-aș accepta problemele, aș urca mai mulți munți și aș înota în mai multe ape.” Plusam cu ideea că o viața guvernată de regretul că nu am făcut suficient nu poate fi o viață mulțumitoare, fericită. Conștienți sau nu că părerile de rău nu schimbă cu nimic trecutul nostru, ne adâncim, de cele mai multe ori, într-un abis al neputinței, fără să realizăm că prezentul și viitorul sunt puncte pe care, dorindu-ne cu adevărat, le putem scrie în favoarea noastră.

Mi-am spus adesea că mi-aș dori să mă ghidez după principii mai sănătoase, că mi-aș dori să las trecutul să fie și atât, că mi-aș dori să înțeleg că ceva ce s-a întâmplat deja nu se poate întâmpla altfel, dar că într-un moment prezent sau viitor aș putea să abordez o experiență cu care m-am întâlnit în trecut într-un mod diferit.

În orice caz, revenind și concluzionând într-o buclă atât de caracteristică stilului meu ..ce este menit să ni se întâmple, cu voia sau fără voia noastră, cu sau fără ajutorul nostru, va găsi întotdeauna o cale de a se întâmpla, de a ni se întâmpla. Din fața destinului nu avem cum să fugim la nesfârșit, iar ceea ce trebuie să facă parte din viața noastră, cu ceea ce ne este sortit, mai devreme sau mai târziu, ne vom intersecta.

Pasionată de artă în toate formele ei, Alexandra Marinescu este master al Facultății de Științe Politice, Litere și Comunicare, Universitatea Valahia din Târgoviște