You are currently viewing Sanitas Dâmbovița anunță creșteri salariale de peste 20%, pentru angajații din sănătate și asistență socială

Sanitas Dâmbovița anunță creșteri salariale de peste 20%, pentru angajații din sănătate și asistență socială

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului, cunoscută și ca Ordonanța sanitas a fost adoptată săptămâna aceasta. Sindicaliștii dâmbovițeni anunță că urmează creșteri salariale de 20%. De majorări vor beneficia şi 235.611 de medici, farmacişti, biologi, chimişti, fizicieni, registratori medicali, statisticieni medicali şi personal auxiliar-sanitar, personal TESA.

Conform OUG-ului, creșterile salariale sunt în medie de 26,8%, creșteri care se vor adăuga la salariul de bază, în anul 2024.
Totodată am corectat o serie de inechități pentru funcțiile de conducere, director financiar-contabil, director de îngrijiri, asistent șef de unitate, asistent șef stație de ambulanță, asistent șef secție etc.
Pentru tot personalul din Asistență Socială creșterile vor fi de 20%.
Ne-am respectat astfel angajamentul făcut față de membrii noștri de sindicat care au semnat pentru deschiderea Conflictului colectiv de muncă, pentru o creștere salarială de 20 de procente.
Știm că există încă frustrări în cele două sisteme și le înțelegem, dar în această etapă a trebuit să acceptăm un compromis. Dacă am putea să oferim 2.5 miliarde RON lunar, am face-o, dar guvernul ne-a dat doar 2.5 miliarde până la finalul anului.
I-am împărțit cum am considerat mai bine, fără să avem pretenția că este perfect, dar sindicatul sunteți voi, membri noștri, iar fiecare are responsabilitatea să ne tragă la răspundere și să se implice activ.
Și pentru o corectă comunicare, trebuie să apreciem deschiderea pentru dialog și efortul Primului-ministru Marcel Ciolacu care și-a asumat emiterea acestei Ordonanțe pentru a răsplăti eforturile personalului din SĂNĂTATE și Asistență Socială.
Vom reveni cu calcule pentru fiecare categorie de salariați”, se arată pe pagina Sanitas Dâmbovița.

AUTOR: F.S.