You are currently viewing Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump la reședința acestuia din Florida

Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump la reședința acestuia din Florida

Premierul Ungariei Viktor Orbán şi fostul preşedintele al SUA, Donald Trump, s-au întâlnit vineri seară, în Florida, ocazie cu care prim-ministrul maghiar l-a asigurat pe Trump că îl sprijină în încercarea sa de a obţine un nou mandat.

Cei doi au discutat „o gamă largă de probleme care afectează Ungaria și Statele Unite, inclusiv importanța primordială a unor granițe puternice și sigure care să protejeze suveranitatea fiecărei națiuni”, se menţionează într-un comunicat din campania lui Trump, preluat de Reuters.

Viktor Orbán a spus, după întâlnirea cu Donald Trump de vineri seară, de la reşedinţa acestuia din Florida, că revenirea fostului lider de la Casa Albă în funcţia de preşedinte al SUA ar putea restabili pacea.

„A fost o plăcere să îl vizitez pe preşedintele (ex preşedintele, n.r.) Donald Trump. Avem nevoie de lideri în lume care sunt respectaţi şi pot aduce parea. El e unul dintre ei. Reveniţi şi aduceţi înapoi pacea”, a scris premierul maghiar pe contul său de pe platofrma de social media X.

De precizat că vizita lui Orbán nu a venit în urma unei invitaţii formale din partea SUA, după cum a remarcat The Guardian.

De altfel, preşedintele Joe Biden a criticat întâlnirea dintre Donald Trump, care se anunţă drept contracandidatul său la alegerile prezidenţiale din noiembrie, cu premierul maghiar.

Ştiţi cu cine se întâlneşte astăzi, la Mar-a-Lago? Cu Orbán din Ungaria, care a declarat categoric că el nu crede că democraţia funcţionează şi caută o dictatură. Văd un viitor în care să apărăm democraţia, nu să o diminuăm”, a spus Joe Biden, într-un miting din campania sa de nominalizare pentru alegerile prezidenţiale, conform agenţiilor de presă.

Editor: I.F.A.