You are currently viewing Doi bărbați care pretindeau bani pentru o fundație umnaitară au strâns în 10 minute 300 de lei de la trecători

Doi bărbați care pretindeau bani pentru o fundație umnaitară au strâns în 10 minute 300 de lei de la trecători

COMUNICAT DE PRESĂ 

Jandarmii dâmbovițeni au depistat vineri, 8 martie a.c., în zona unui centru comercial din Târgoviște, doi bărbați care abordau trecătorii și le solicitau diverse sume de bani sub pretextul că lucrează la o fundație de caritate.

Un echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița, aflat   în misiune în zona centrală a municipiului Târgoviște, a observat în parcarea unui supermarket două persoane care aveau în mână un dosar cu mai multe documente. La vederea jandarmilor, bărbații au devenit agitați, manifestând un comportament suspect.

Jandarmii i-au legitimat și le-au solicitat detalii despre activitatea desfăşurată. Bărbații în vârstă de 23, respectiv 26 de ani, din localitatea Bărbulești, județul Ialomița, au menționat că lucrează la o fundaţie de binefacere şi colectează fonduri pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilități.

În urma celor declarate de cei în cauză, jandarmii dâmbovițeni au efectuat verificări și a reieșit faptul că denumirea asociației nu există. Totodată, unul dintre cei doi bărbați a recunoscut acest aspect și a menționat, printre altele, că în aproximativ 10 minute a colectat circa 300 de lei de la trecători, sumă de bani care a fost găsită asupra acestuia.

Persoanelor în cauză li s-au întocmit actele de sesizare și au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Târgoviște pentru continuarea cercetărior și luarea măsurilor legale.

 

Informare, Relații Publice şi cu Publicul