You are currently viewing Dan Alexandru Tică: Susținem performanța în educație!

Dan Alexandru Tică: Susținem performanța în educație!

Absolvenții de clasa a VIII-a care au obținut, pe parcursul gimnaziului, rezultate deosebite la olimpiadele naționale sau la competițiile internaționale se pot înscrie la liceu fără susținerea examenului de Evaluare Națională. Metodologia de înscriere a elevilor cu rezultate notabile, în învățământul liceal a fost deja publicată în Monitorul Oficial, anunță inspectorul școlar general adjunct al ISJ Dâmbovița, Dan Alexandru Tică.

„Susținem performanța în educație!
Absolvenții de gimnaziu se vor putea înscrie în clasa a IX-a, în anul școlar 2024-2025, fără evaluarea națională și fără probe de aptitudini, pe baza performanțelor deosebite obținute la olimpiadele naționale sau la competițiile internaționale, pe parcursul gimnaziului.
Elevii care au obținut premiul I la etapa națională a olimpiadelor școlare organizate și finanțate de minister sau au obținut premiile I, II sau III la competiții internaționale recunoscute de Ministerul Educației, pot participa la procesul de înscriere în clasa a IX-a, într-un singur județ, fără susținerea evaluării naționale și fără susținerea probelor de aptitudini, fără a li se calcula media de admitere.
Măsura este benefică și corectă, pentru că un elev cu performanțe la nivel internațional și-a demonstrat deja cunoștințele.
Metodologia de înscriere a fost publicată deja în Monitorul Oficial”, scrie pe pagina sa de socializare inspectorul școlar dâmbovițean.

AUTOR: F.S.