You are currently viewing Gala Națională a Excelenței în Asistența Socială

Gala Națională a Excelenței în Asistența Socială

Organizată cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Asistenţei Sociale, Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială este evenimentul care celebrează realizările profesiei de asistent social și transmite un mesaj cu privire la conştientizarea contribuţiilor din domeniul social şi nevoia acţiunilor ulterioare.

Anul acesta se împlinesc 10 ani de când Colegiul Național al Asistenților Sociali premiază excelența pusă în slujba comunităților, familiilor, grupurilor vulnerabile, sprijinului uman și societății în ansamblul ei la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială. Evenimentul va avea loc în data de 19 martie 2024, la Ateneul Român și va fi prezentat de Andreea Marin – Ambasadorul Excelenţei în Asistenţă Socială iar Soprana Irina Baianț – una dintre cele mai populare soprane ale României, va oferi momentul artistic al serii.

Diana Cristea, președintele Colegiului Național al Asistenților Sociali, afirma că ”Ziua Mondială a Asistenței Sociale este despre acțiuni viitoare, despre ideea că suntem cu toții conectați, chiar dacă suntem diferiți, iar viitorul nostru depinde de implicarea fiecăruia dintre noi în construirea unui mâine mai bun. Fiecare dintre noi are un rol in construirea Viitorului, dar doar împreună putem transforma societatea noastră într-o societate incluzivă! Iar această transformare va fi posibilă atunci când vor fi suficienți asistenți sociali, pentru că asistenții sociali sunt esențiali în asigurarea accesului tuturor cetățenilor la servicii sociale de calitate.

Premiile care vor fi acordate în cadrul Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială, Ediția a X-a, 2024 sunt:

I. Premiul asistentul social al anului 2023

II.Categoria asistenţi sociali ai anului 2023:

1. Premiul pentru asistentul social din domeniul protecţiei copilului

2. Premiul pentru asistentul social din domeniul protecţiei şi promovării drepturilor persoanelor cu dizabilităţi

3. Premiul pentru asistentul social din domeniul serviciilor medicale și de sănătate

4. Premiul pentru asistentul social din domeniul reintegrării sociale a persoanelor private de libertate

5. Premiul pentru asistentul social din domeniul protecției persoanelor vârstnice şi îngrijirii la domiciliu

6. Premiul pentru asistentul social din domeniul asistenţei sociale comunitare

7. Premiul pentru asistentul social din domeniul prevenirii/ reducerii riscurilor asociate infecției HIV, consumului de droguri și exploatării sexuale

8. Premiul pentru asistentul social din mediul rural

9. Premiul pentru asistentul social din domeniul promovării egalității de gen, egalității de șanse între femei și bărbați și combaterii discriminării

10. Premiul pentru cel mai bun asistent social debutant, absolvent 2023

III. Categoria personalităţi care susţin asistenţa socială:

1. Premiul pentru jurnalism

2. Premiul politicianul care a susținut și a promovat asistența socială în anul 2023

3. Premiul instituţia anului

4. Premiul personalitatea anului 2023 în promovarea educaţiei şi formării în asistenţă socială

5. Premiul de excelenţă pentru promovarea profesiei liberale de asistent social

6. Premiul pentru întreaga carieră în promovarea asistenţei sociale

7. Premiul pentru cea mai activă sucursală teritorială CNASR

În județul Dâmbovița,  în Galele anilor precedenți, premiile au fost câștigate astfel :

 

  • În anul 2022, dr. IONUȚ GHIBANU și ASOCIAȚIA CENTRUL SOCIO CULTURAL COMMUNIO au fost premiați la categoria „PERSONALITĂȚI care s-au remarcat în susținerea profesiei de asistent social în perioada 2020-2021” , pentru activitatea deosebită a ASOCIAȚIEI CENTRUL SOCIO-CULTURAL COMMUNIO, pentru preocuparea permanentă și  grija față de  semenii aflați în risc și vulnerabilitate socială.

 

  • În anul 2023, CORINA MOCĂNESCU – Asistent social principal în cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, câștigătoarea la nivel național a Premiului pentru Excelență în Asistența Socială în domeniul Serviciilor Medicale și de Sănătate.

 

  • În anul 2018, VIOLETA CONSTANTIN – Președinta Sucursalei Teritoriale Dâmbovița a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România, asistent social în cadrul compartimentului HIV/SIDA din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, câștigătoarea anul 2018 la nivel național, a Premiului pentru Excelență in domeniul prevenirii/reducerii riscurilor asociate infecției HIV, consumului de droguri și exploatării sexuale.

 

Eveniment de înaltă ținută, devenit o tradiție pentru toți cei care activează în domeniul social, organizat de Colegiul Național al Asistenților Sociali (CNASR) cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Asistenței Sociale, an de an, evenimentul pune în lumină și a onorează performanța și excelența celor mai merituoși asistenți sociali, instituții guvernamentale și nonguvernamentale, personalități și jurnaliști implicați în campanii sociale.

Colegiul Național al Asistenților Sociali reprezintă interesele profesiei de asistent social și acționează prin toate mijloacele conferite de lege pentru dezvoltarea acesteia și pentru ridicarea prestigiului ei în cadrul vieții sociale.

 

Violeta Constantin, asistent social principal,

Președinte Structura Dâmbovița  a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România