You are currently viewing Seară regală în onoarea Franței și Germaniei, la Castelul Peleș

Seară regală în onoarea Franței și Germaniei, la Castelul Peleș

Luni, 11 martie 2024, în Holul de Onoare al Castelului Regal Peleș, Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Consort au găzduit o seară dedicată relațiilor diplomatice dintre România și Republica Franceză și dintre România și Republica Federală Germania, relații care au luat naștere în timpul domniei Regelui Carol I, în ziua de 20 februarie 1880. La sărbătoare a luat parte ASR Principesa Sofia.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența ambasadorului Republicii Franceze la București, domnul Nicolas Warnery, și a ambasadorului Republicii Federale Germania la București, domnul Peer Gebauer.

Au participat personalități diplomatice și economice din România, Franța și Germania, demnitari ai Statului român, precum și reprezentanți ai unor companii și organizații din cele trei țări.

La ceremonia din Holul de Onoare, au fost intonate imnurile de Stat ale României, Republicii Franceze și Republicii Federale Germania, precum și Imnul Regal, iar apoi au fost rostite discursuri de către Majestatea Sa, ambasadorul Franței și ambasadorul Germaniei.

În continuare, Majestatea Sa a oferit participanților o recepție în Sala de Concerte a Castelului Peleș. Și-a dat concursul Orchestra Academiei Forțelor Aeriene din Brașov.