You are currently viewing Se organizează concurs pentru poziţia de manager la Biblioteca Naţională

Se organizează concurs pentru poziţia de manager la Biblioteca Naţională

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat, marţi, că va organiza concurs pentru postul de manager la Biblioteca Naţională a României, adăugând că asta nu înseamnă că îl va demite pe Adrian Cioroianu.

În legătură cu scandalul dintre Cioroianu şi Şercan, Raluca Turcan a spus:

Pe acest subiect, există două aspecte: de natură umană, etică, în care poate că un domn ar fi trebuit să fie mai elegant în exprimare cu o doamnă, şi unul de legalitate. Am încurajat dialogul dintre cei doi. Din perspectiva legalităţii, am solicitat un punct de vedere juridic, dacă datele cu caracter au fost încălcate. Avem cinci puncte de vedere. Dacă acest aspect nu a putut fi reglat tranşant, instanţa va trebui să se pronunţe din perspectivă juridică”.

Cred că dialogul trebuia să fie în nişte limite decente şi nu cred că era cazul să apară astfel de tensiuni în spaţiul public, iar din perspectiva legalităţii, aici există mai multe puncte de vedere – în unele se creează să spunem premisa de a fi încălcată legislaţia cu privire la protecţia datelor protejate. Vom asculta şi opinia comisiei. Pe mine mă interesează ca Biblioteca Naţională să funcţioneze bine şi, dacă există nemulţumiri legate de ocuparea temporară a poziţiei de manager, atunci am pregătit deja procedurile pentru a organiza concursul la Biblioteca Naţională„, a declarat Raluca Turcan, înainte de şedinţa Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor unde a fost chemată pe două teme legate de acuzaţiile de plagiat ale lui Adrian Cioroianu şi expoziţia de tablouri Victor Brauner.

În legătură cu demiterea lui Adrian Cioroianu, Raluca Turcan a spus:

Cert este că nu vorbim despre schimbarea unei persoane, despre înlocuirea sau despre sancţionare, vorbim despre organizarea concursului pentru poziţia de manager la Biblioteca Naţională pentru că, în spatele mai multor apariţii publice pe acest subiect a existat şi argumentul că poziţia este ocupată în momentul de faţă temporar. Aşadar, iarăşi, ca ministrul al Culturii sunt concentrată pe rezolvarea problemelor şi nu pe întreţinerea unor dispute în spaţiul public”, a precizat Raluca Turcan.

Editor: I.F.A.