You are currently viewing Lucrările pe lotul 1 al A0 Sud se apropie de final

Lucrările pe lotul 1 al A0 Sud se apropie de final

Lucrările pe lotul 1 al A0 Sud se apropie de final, de marţi, 12 martie 2024, începând lucrările de dezafectare a drumului provizoriu realizat de antreprenor pentru asigurarea continuităţii cu DN 4 în perioada de execuţie a pasajului peste autostrada de pe acest lot, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere printr-un comunicat postat pe pagina sa de Facebook.

„Pe autostrada de centură a capitalei (A0), sectorul Sud, lotul 1, constructorul turc Alsim Alarko Sanayi Tesisleri Ve Ticaret AS a început lucrările de dezafectare a drumului provizoriu, operaţiune tehnică, necesară pentru continuarea lucrărilor la Nodul Rutier DN 4, mai exact a bretelelor G şi H, după deschiderea circulaţiei pe pasajul de pe DN 4 peste autostrada A0. Astfel, vor fi decopertate toate straturile aşternute până la fundaţia din balast şi executarea, atât a straturilor de balast stabilizat, cât şi a următoarelor straturi asfaltice pentru bretelele G şi H, lucrări în conformitate cu Proiectul Tehnic avizat de CNAIR şi Inginer„, se menţionează în comunicat.

Antreprenorul pentru Lotul 1 Glina – Vidra (16,93 km) este Alsim Alarko Sanayi Tesisleri Ve Ticaret AS. Durata contractului este de 42 de luni (12 luni proiectare, 30 de luni execuţie). Valoarea contractului se ridică la 830,68 milioane de lei, fără TVA, sursa de finanţare fiind Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM). Stadiul fizic al lucrărilor este de 88,58%.

Editor: I.F.A.