You are currently viewing Prim-ministrul Estoniei a asigurat Parlamentul că soldații estonieni nu vor fi trimiși la luptă în Ucraina

Prim-ministrul Estoniei a asigurat Parlamentul că soldații estonieni nu vor fi trimiși la luptă în Ucraina

Prim-ministrul Estoniei, Kaja Kallas, a refuzat să garanteze că Forțele de Apărare ale Estoniei nu vor fi dislocate în Ucraina. Ea a făcut această declarație în Parlamentul Estoniei, în timp ce răspundea la întrebările membrilor parlamentului.

Reprezentanții Partidului Popular Conservator Eston (EKRE) au cerut garanții că Forțele de Apărare ale Estoniei nu vor interveni în conflictul militar și au întrebat dacă Kallas plănuiește să se evacueze din Estonia în cazul unui război cu Rusia.

Nu fac astfel de promisiuni pentru că circumstanțele se pot schimba. După interpretarea dumneavoastră, se pare că intervenția poate însemna orice. Asistența noastră militară pentru Ucraina poate fi văzută și de Rusia ca o intervenție pentru că ne dorim cu adevărat ca Ucraina să câștige, vrem cu adevărat ca Rusia să piardă și să se întoarcă la granițele sale. Rusia este o amenințare directă pentru noi”, a declarat Kallas.

Potrivit lui Kallas, toate măsurile pe care Estonia le ia cu privire la ajutorul Ucrainei și la îmbunătățirea propriilor capacități de apărare vizează tocmai să se asigure că nimeni nu trebuie să răspundă la întrebarea unei posibile evacuări. În urmă cu doar o săptămână, Kaja Kallas a asigurat parlamentul estonien că soldații estonieni nu vor fi trimiși la luptă în Ucraina.

Editor: I.F.A.