You are currently viewing NASA recrutează astronauți

NASA recrutează astronauți

NASA caută noi candidaţi pentru astronauţi, pentru prima dată în ultimii patru ani. Concurenţa este întotdeauna acerbă pentru aceste roluri – în 2020, NASA spune că au existat peste 12.000 de candidaţi pentru 10 posturi – şi este posibil ca şi anul acesta competiţia să fie strânsă.

Un anunţ de angajare publicat marţi spune că solicitanţii trebuie să îndeplinească cerinţele de bază privind educaţia şi experienţa specifică, cum ar fi munca de pilot, medic sau inginer. Candidaţii vor petrece aproximativ doi ani în pregătire pentru a dobândi abilităţi de bază. Jobul este plătit cu până la 161.000 de dolari pe an, scrie Bloomberg.

Revenirea SUA pe Lună oferă mai multe oportunităţi interesante pentru misiunile astronauţilor. Iar succesul unor emisiuni precum For All Mankind de pe Apple TVĂ reflectă interesul reînviat al americanilor pentru spaţiu.

Salariul de pornire pentru un astronaut se situează între cele mai mari două niveluri de salarizare pentru joburile federale din Houston, potrivit FederalPay.org, un site folosit de angajaţii civili. În 2020, NASA a făcut publice salariile disponibile pentru aceste unice locuri de muncă. Ele pleacă de la 105.000 de dolari pe an şi ajung până la 161.000 de dolari

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 2 aprilie.

Editor: I.F.A.