You are currently viewing Ceața le-a făcut probleme în trafic șoferilor, în această dimineață

Ceața le-a făcut probleme în trafic șoferilor, în această dimineață

Ceața le-a făcut probleme în trafic șoferilor, încă de la primele ore ale dimineții și persistă și la această oră. ANM a emis o serie de avertizări nowcasting, pentru mai multe județe din țară, valabile până la orele prânzului.

Și Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că se circulă în condiții de ceață care scade vizibilitatea sub 150 metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri, pe tronsonul kilometric 10 (București) – 160 (Cernavodă) al autostrăzii A2 București-Constanța. Tot în condiții de ceață se circulă și pe autostrada A3 București-Brașov, între kilometrii 31 – 63, vizibilitatea fiind redusă între 100 și 150 de metri.

De asemenea, vizibilitatea este scăzută din cauza ceții sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din județele Bacău, Brăila, Tulcea, Botoșani, Gorj, Ilfov și Iași.

Pe celelalte artere rutiere principale, respectiv autostrada A1 București-Pitești, DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Pitești-Sibiu, se circulă pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună și valori de trafic fiind normale.

Pe timp de ceaţă, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din față şi să folosească corespunzător luminile. Trebuie sa atragem atentia si pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor care trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic.

AUTOR: F.S.