You are currently viewing Sancțiuni contravenționale de peste 100.000 de lei pentru nerespectarea regulilor de circulație rutieră, aplicate de polițiștii dâmbovițeni

Sancțiuni contravenționale de peste 100.000 de lei pentru nerespectarea regulilor de circulație rutieră, aplicate de polițiștii dâmbovițeni

La data de 16 martie a.c., în intervalul orar 18:00-22:00, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, împreună cu polițiști de la ordine publică și investigații criminale, au organizat o acțiune de tip Blitz, în municipiul Târgoviște, care a avut ca scop creșterea gradului de siguranță în rândul cetățenilor și a participanților la traficul rutier.

Prin intermediul activităților desfășurate, polițiștii au urmărit să descurajeze conducătorii auto să se urce la volan sub influența alcoolului sau a unor substanțe interzise, precum și depistarea și sancționarea șoferilor care se abat de la aceste reguli.

În urma verificărilor efectuate, pentru neregulile descoperite, au fost aplicate 257 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 100.000 de lei.

Dintre acestea, 221 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere, conform O.U.G. 195/2002/R, respectiv: 36 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 42 pentru neportul centurii de siguranță, 5 pentru conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice și 175 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 12 permise de conducere, 4 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire și 5 pentru conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

IPJ DÂMBOVIȚA