You are currently viewing Urmează o săptămână ploioasă în Muntenia, după care vremea se va ameliora, devenind călduroasă

Urmează o săptămână ploioasă în Muntenia, după care vremea se va ameliora, devenind călduroasă

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Potrivit ANM, în acest interval, România va trece printr-o perioadă de încălzire treptată, dar marcată de precipitații frecvente.

Următoarea săptămână va fi ploioasă în zona Munteniei, cu temperaturi normale pentru această perioadă în toate regiunile, iar ultima săptămână din luna martie şi primele două săptămâni din luna aprilie vor fi marcate de temperaturi mai ridicate decât cele specifice, după cum anunţă meteorologii.

Săptămâna 18.03.2024 – 25.03.2024

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile estice, sudice şi sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 25.03.2024 – 01.04.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile vestice şi nord-vestice. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale, cu un uşor deficit la munte şi în nord-estul ţării.

Săptămâna 01.04.2024 – 08.04.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 08.04.2024 – 15.04.2024

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

AUTOR: F.S.