You are currently viewing Ionuț Vulpescu: Daniel Barbu avea modestia savantului și umilința teologului credincios

Ionuț Vulpescu: Daniel Barbu avea modestia savantului și umilința teologului credincios

Daniel Barbu, profesor universitar și fost ministru al Culturii, a murit luni, a anunţat Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universităţii din Bucureşti, unde acesta a fost profesor. Născut pe 21 mai 1957 în Bucureşti, omul de cultură a fost istoric român, senator de Bucureşti din partea PNL, fost ministru al Culturii în perioada 21 decembrie 2012 – 12 decembrie 2013 şi profesor al Facultăţii de Teologie Romano-Catolică din Universitatea din Bucureşti unde a predat Teologia politică, Teologie socială şi Istoria Bisericii. Printre cei care îi deplâng trecerea în neființă se numără și dâmbovițeanul Ionuț Vulpescu, la rându-i fost ministru al Culturii.

În prima zi din Postul Mare s-a stins din viață profesorul Daniel Barbu. A fost Ministru al Culturii și s-a bătut pentru Republică atunci când ea era absentă. Când s-a lămurit cum e cu “Firea românilor” și a apărut “Indistincția”, s-a răsucit înspre teologie, unde sunt adevărurile ultime și a scris cărți remarcabile. “Pia Libertas” e una dintre ele.
În 2012 am candidat împreună din partea USL la București, el la Senat, eu la Camera Deputaților. Din campania de atunci este și această fotografie, de la lansarea cărții mele “Din țara în care stânga e Cârțu și dreapta e Lăcătuș”. La o școală de Arte din Sectorul 3, Arta fiind de altfel, iubirea lui dintâi, pentru că nu mai erau locuri în sală, Daniel Barbu a stat atunci pe scări, lângă mine, trei ore. Dincolo de rolurile sale publice, care de la un punct încolo mai mult i-au făcut rău, avea modestia savantului și umilința teologului credincios. Între timp, amintirile din Casa Cezarului s-au încheiat. Dumnezeu să îl odihnească!”, scrie Ionuț Vulpescu, pe pagina sa de socializare.

AUTOR: F.S.